Utilizare/funcționalitate website

În aceasta secțiune sunt prezentate principalele functionalități și modul de utilizare al Sistemului național pentru supravegherea speciilor alogene invazive.

Primul modul permite fiecărui utilizator autentificat să adauge observații referitoare la prezența speciilor alogene invazive din România, fie prin utilizarea aplicației web, fie prin utilizarea aplicațiilor mobile dedicate. Acesta oferă posibilitatea încărcării de observații individuale sau sub formă de fișiere cu extensia .cvs.

Al doilea modul permite utilizatorilor să vizualizeze/interogheze informațiile din baza de date. Sistemul permite, fără restricție, vizualizarea/interogarea observațiilor proprii, înregistrate în baza de date. Dreptul de vizualizare/interogare a tuturor informațiilor din baza de date este restricționat la categoriile de utilizatori menționate în ghidurile de mai jos.

Al treilea modul este reprezentat de Sistemul de Alertare, care urmărește alertarea Autorității Competente pentru Protecția Mediului asupra apariției/extinderii populației de specii alogene invazive de interes pentru Uniunea Europeană și pentru România.

Al patrulea modul grupează mai multe intrumente de interogare si export date, precum și generare rapoarte la nivel national, județean, pe arii naturale protejate și pe diferiți taxoni. Dreptul de export de date și generare de rapoarte este restricționat la categoriile de utilizatori menționate în ghidurile de mai jos.

Ghiduri

Functionalitati publice fara inregistrare

Functionalitati publice cu inregistrare

Functionalitati utilizator institutional

Functionalitati utilizator validator

Revised on 15, 2022 07:45 AM by admin admin